Tips voor een ideale autovakantie! Auto en Vakantie

Added
jan 6, 2017
Views
396
Rating
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Nieuwtje

Tegenwoordig gaan veel Nederlands vaker lekker met de auto op vakantie. Maar liefst vier op de tien Nederlanders kiezen voor een autovakantie en zelf ga ik ook vaak met de auto op vakantie. Met mijn ervaring kan ik andere weer helpen waar ze op moet letten bij een autovakantie. Elk land heeft zijn verkeersregels en dat kan verwarrend zijn. Wat nou als je meer dan 14 uur onderweg bent, met jonge kinderen is dat echt geen pretje. Hoe ga je hun vermaken? En welke landen zijn een bezoekje waard met de auto?

– Controleer je auto voordat je de weg op gaat.

– Check je autoverzekering.

– Het hebben van veiligheidsuitrusting. In sommige Zuid-Europese landen is het verplicht om een veiligheidsdriehoek, een verbanddoos, veiligheidshesjes voor alle inzittenden, reservelampjes, een alcoholtest en een brandblusser bij je te hebben in de auto.

– Vergeet je reisdocumenten niet!

– Neem genoeg geld mee. In de meeste Europese landen heb je ook de euro, dus daarvoor hoef je meestal niet voor in te wisselen.

– Neem af en toe een pauze onderweg, dan kunnen de kinderen ook even lekker bewegen.

– Neem ook wat spelletjes mee voor onderweg.

Met een auto op vakantie gaan brengt grote voordelen met zich mee. De leukste vind ik dat je met de auto overal heen kan en niet telkens met het openbaar vervoer hoeft. Daarnaast is een autovakantie vaak goedkoper dan een vliegvakantie, dus voor je portemonnee is het ook heel prettig.

 

FEATURES

Laat een bericht achter

Test: Wat is het antwoord van 7 + 9 =

© 2017 allesoverautorijden.nl