Lange autoritten doorkomen Auto en Vakantie

Added
feb 2, 2017
Views
243
Rating
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Nieuwtje

Vervelen in de auto?

Ieder jaar gaan we weer met de auto op vakantie, samen met mijn vrouw en 2 kinderen zitten we soms wel 14 uur in de auto. Zo een lange reis is natuurlijk best saai, vooral voor de kinderen. Daarom ga ik jullie vandaag vertellen hoe wij de vreselijk lange autoritten altijd zonder al te veel geklaag doorkomen.

We proberen in ieder geval heel laat in de avond of in de nacht te vertrekken, hierdoor heb je geen last van files en hinderend verkeer. Bovendien kunnen de kinderen altijd lekker slapen. Ik wissel de rit dan altijd met mijn vrouw af zodat we allebei toch wat rust kunnen pakken en niet na een paar uur helemaal gaar zijn. Met een paar kopjes koffie en wat te eten houden we dit altijd wel prima vol.

Als het dan eenmaal licht is en iedereen wakker is moeten we soms alsnog grote afstanden rijden. Een populair spel van mijn kinderen is het dierenspel. Een spel waarbij iemand een dier zegt en met de letter waarop dat dier eindigt moet een nieuw dier verzonnen worden door de volgende speler. Als de eerste bijvoorbeeld AaP zegt, moet het volgende persoon een dier verzinnen met de letter P, zoals PaarD. Ga zo maar door tot de dieren op zijn of je niks meer kan verzinnen. Kan je niks verzinnen dan ben je af of moet je een beurt overslaan, wat je zelf het leukste vind spelen. 😉

Tegenwoordig zijn er allemaal bordspellen speciaal ontworpen voor in de auto, deze zijn vaak wat kleiner dan de originele spellen en zitten er minder losse voorwerpen bij die eraf kunnen vallen als de auto een bocht maakt bijvoorbeeld. Denk hierbij aan klassiekers als mens-erger-je-niet en ganzenbord.

Als je om de paar uur een pauze neemt en voor de rest een beetje door rijd zijn de ritten (voor mij in ieder geval) altijd wel te doen!!

FEATURES

Laat een bericht achter

Test: Wat is het antwoord van 2 + 1 =

© 2017 allesoverautorijden.nl