Hoe werkt een bandendemonteerapparaat? Overig nieuws

Added
mrt 28, 2017
Views
475
Rating
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Nieuwtje

Als je banden uit elkaar wilt halen, dan heb je daarvoor een bandendemonteerapparaat nodig. In deze tekst kun je een voorbeeldbeschrijving lezen van hoe je met een dergelijk apparaat omgaat. Het apparaat moet worden aangesloten op elektriciteit en luchtdruk, dus zorg dat het in de buurt van deze voorzieningen staat. Let op: je mag dit apparaat alleen gebruiken als je hiervoor goed getraind bent of de juiste expertise in huis hebt. Let daarbij goed op of jouw bandendemonteerapparaat geschikt is voor het type band dat je ermee wilt demonteren.

De band afdrukken

Het bandendemonteerapparaat in dit voorbeeld werkt als volgt: het kan de band afdrukken, demonteren en monteren. Voordat je de band kunt afdrukken, moet je ervoor zorgen dat alle lucht eruit is en het balanceerlood van de velg af is. Vervolgens moeten de opspanklauwen van de machine gesloten zijn. Aan de zijkant van de machine zit een wielhouder; zorg dat de velg hier tegenaan ligt. De afdruklepel dient nu tegen de band (niet de velg) geplaatst te worden en met het bedieningspedaal geactiveerd te worden. Draai de band nu totdat hij aan één kant helemaal afgedrukt is. Dit proces kun je nu aan de andere kant herhalen.

De band demonteren

Met demonteren maak je de band volledig los van de velg. Smeer hiervoor eerst de rand van de band in met demontagevet. Zorg er nu voor dat de opspanklauwen van de machine de velg aan de buitenkant opspannen. Zet de montagekop vast tegen de rand van de velg. Plaats de bandenlepel tussen band en demontagekop en haal de rand van de band over de demontagekop; hierdoor maak je de band los. Houd de bandenlepel zo vast en draai de draaitafel om de band helemaal los te maken.

De band monteren

Zorg voor de montage er weer voor dat de rand van de band met demontagevet is behandeld. Door de rand van de band over de montagekop te positioneren, rechts bovenlangs en links onderlangs, de rand van de band in de velg te drukken en de draaitafel te laten draaien, monteer je de band weer op de velg.

FEATURES

Laat een bericht achter

Test: Wat is het antwoord van 6 + 7 =

© 2017 allesoverautorijden.nl