Tips tegen autodiefstal Auto en Vakantie

Added
mei 17, 2018
Views
257
Rating
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Nieuwtje

Jaarlijks worden er helaas toch nog heel wat auto’s gestolen, diefstal in auto-onderdelen neemt ook heel erg toe. Meestal wordt hierbij alles wat een beetje waarde heeft aan een auto kapot gemaakt en meegenomen om het zo verder te verkopen. Zo staan Audi, Volkswagen, BMW, Renault en Opel in het rijtje van de meest gestolen personenauto’s. Vaak zijn nieuwere auto’s minder populair bij de autodieven, dit omdat deze vaak betere alarmsystemen hebben en bovendien makkelijker te traceren zijn. Helaas heeft niet iedereen een nieuwe auto dus is het soms nodig om zelf wat te doen tegen autodiefstal. Mocht je daarom liever voor een nieuwe auto kiezen, kijk dan eens bij een Volkswagen dealer.

Zorg dat je auto op slot zit

Deze tip lijkt heel logisch maar toch zijn er nog genoeg mensen die vergeten om de auto op slot te doen of simpelweg denken dat het wel even kan om de auto niet op slot te doen. Dit is eigenlijk gewoon een kwestie van op de verkeerde plek, op de verkeerde tijd. Een dief heeft namelijk niet lang nodig om je auto mee te nemen. Het is dus belangrijk om je auto op slot te doen ook al is het maar voor even. Hierbij is het ook belangrijk dat je de ramen van je auto goed sluit. Dit wordt vaak met het warmere weer wel eens vergeten. Maar ook hier geldt dat dieven niet veel tijd nodig hebben om je auto open te breken als de ramen open staan, al is het maar op een kier.

Laat geen spullen in je auto liggen

Als autodieven geen interessante spullen in je auto zien liggen dan hebben deze al minder snel de neiging om spullen uit je auto of je auto zelf mee te nemen. Mocht je niet anders kunnen dan is het belangrijk om je spullen uit het zicht te leggen zodat als er iemand in je auto gluurt er niets te zien is wat interessant kan zijn. Wat ook verstandig kan zijn is om niet de illusie te wekken dat er iets te verbergen valt, zo moet je niks af dekken met dekens of doeken en kan je het beste je dashboardkastje open laten. Zo kunnen de autodieven zien dat er niks te halen valt en jouw auto de moeite niet waard is. Iets wat ook heel logisch klinkt maar zeker niet onbelangrijk is, is om je reservesleutel niet in je auto te laten liggen.

FEATURES

Laat een bericht achter

Test: Wat is het antwoord van 7 + 9 =

© 2017 allesoverautorijden.nl