Een auto importeren uit het buitenland Auto en Vakantie

Added
jun 29, 2018
Views
757
Rating
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Nieuwtje

Er kunnen verschillende redenen zijn om ervoor te kiezen om een auto uit het buitenland te importeren. Het kan gaan om een hele unieke auto die hier niet rondrijdt of je hebt een uitermate goedkope auto gevonden dat het de moeite van importeren waard is. Er komt bij het importeren van een auto wel de nodige zaken kijken. Je moet dus wel weten welke papieren je allemaal moet invullen en hoe je het transport gaat regelen.

Zelf doen of uitbesteden?
Omdat het best wel populair is om tegenwoordig een auto uit het buitenland te importeren, zijn er veel bedrijven die hierop inspringen. Veel bedrijven zijn gespecialiseerd in het hele regelwerk, zodat jou alle werk uit handen genomen wordt. Je kunt er ook voor kiezen om een gedeelte van het invoerproces zelf te doen en de rest uit te besteden. Draai je je hand niet om, om een hele papierwinkel in te vullen dan kun je het ook zelf doen. Je moet dan niets over het hoofd zien, anders zou je misschien wel een belangrijk document kunnen missen. Informeer je voor die tijd dus goed.

Voordelen van een auto importeren
Het aanbod aan jonge occasions is niet zo heel groot. Wanneer je je zoekterrein uitbreidt naar bijvoorbeeld de omliggende landen, heb je ineens een veel groter aanbod om uit te kiezen. Bepaalde landen, zoals Duitsland hebben ook een enorm aanbod aan goed onderhouden en jonge occasions. Een auto importeren uit Duitsland is dus ook financieel aantrekkelijk door het grote aanbod!
Auto’s zijn in ons land relatief duur. Andere Europese landen bieden auto’s veel goedkoper aan en vaak zijn de auto’s ook nog eens beter uitgerust.
Wanneer je een nieuwe auto koopt dan zit daar fabrieksgarantie op. Deze fabrieksgarantie is geldig voor geheel Europa. Je kunt dus ook hier gebruik maken van garantie op je nieuwe Duitse auto.

Zaken regelen in Nederland
Een auto invoeren is maar een gedeelte uit het proces. Wanneer de auto in Nederland is gearriveerd moet je er ook nog mee naar de RDW die de auto gaat keuren. Dan moet je nog naar de belastingdienst om BTW, BPM en eventueel invoerrechten financieel te regelen. Pas wanneer dit achter de rug is, krijg je je nieuwe kentekenbewijs in huis.

FEATURES

Laat een bericht achter

Test: Wat is het antwoord van 5 + 8 =

© 2017 allesoverautorijden.nl