Een roadtrip maken met een camper? Dit moet je weten Overig nieuws

Added
jan 9, 2019
Views
440
Rating
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...
Nieuwtje

Reizen is een hobby van veel mensen. En waar de één de voorkeur geeft aan een vliegreis en een verblijf in een luxe resort, vertoeft een ander liever in een tent op de camping. Wil je deze twee reisstijlen het liefst combineren? Dan is op reis met een camper iets voor jou. Een roadtrip maken met een camper heeft iets magisch en iedereen die er aan begint raakt ‘verslaafd’. Wil jij ook een roadtrip maken met een camper? Hier lees je de belangrijkste wetenswaardigheden over jouw nieuwe huis op wielen.

 

Over de camper

Om een reis met een camper te kunnen maken, moet je beschikken over een camper. Beschik je hier niet over, dan is het mogelijk om een camper te huren. Dit heeft echter een aantal nadelen. Zo kunnen de kosten voor camperhuur flink oplopen en moet je genoegen nemen met de camper die jou wordt toegewezen. Wil je een camper met meer luxe? Dan betaal je daar flink voor. Wij raden je daarom aan om een camper te kopen. Je kunt er voor kiezen om een nieuwe camper te kopen, maar het is ook mogelijk om een occasion camper te kopen. De kosten van een nieuwe camper liggen behoorlijk hoog, waardoor dit een flink investering is. De kosten van een occasion camper liggen aanzienlijk lager, zodat op reis gaan met een camper bereikbaar is voor iedereen. De keuze in occasion campers is groot, zodat er altijd een camper is die helemaal bij jou past. Blijkt na jouw eerste roadtrip met de camper dat het camperleven niet helemaal jouw ding is? Dan is jouw occasion camper binnen no time verkocht via een online verkoopplatform.

 

Over de reis

Met een camper heb je veel vrijheid en kun je overal naartoe. Het is mogelijk om een roadtrip door Nederland te maken, maar het is ook mogelijk om een roadtrip door een ander Europees land of meerdere landen te maken. Verdiep je voor je reis wel eerst goed in de regels van alle landen die je gaat bezoeken. Zo is het niet in elk land toegestaan om wild te kamperen. Ook kan het voorkomen dat wildkamperen wel is toegestaan, maar vanwege jouw eigen veiligheid toch sterk wordt afgeraden. Door je te verdiepen in de landen die je gaat bezoeken ga je goed voorbereid op reis en worden vervelende situaties voorkomen. Naast wildkamperen is het mogelijk om te kamperen op een camperplaats of een camping. Kamperen op een camperplaats is over het algemeen goedkoper, alhoewel je vaak wel genoegen moet nemen met minder voorzieningen dan op een camping. Omdat elke camperplaats anders is, is het aan te raden om goed te kijken naar alle voorzieningen, voordat je daar jouw camper parkeert. Vergeet daarnaast niet dat een camper beperkte opslagruimte heeft voor vuil water en toiletafval. Zoek daarom regelmatig een camperservicepunt op om het vuile water te lozen en het toilet te legen. Op sommige plaatsen zijn camperplaatsen en camperservicepunten gecombineerd, maar dat is niet overal het geval. Door jouw reis vooraf goed te plannen en op de hoogte te zijn van de afmetingen en het gewicht van jouw camper weet je precies waar je het beste langs kunt gaan, waar je jouw camper kunt legen en waar je het beste kunt overnachten. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan, verloopt de reis voorspoedig en wordt jouw eerste camperreis een ongekend succes.

 

Een occasion camper kopen

Wil jij een occasion camper kopen? Een occasion camper kun je het beste kopen bij een camperspecialist. Door jouw camper bij een camperspecialist te kopen weet je zeker dat de camper zowel technisch als qua inrichting in orde is en dat alles naar behoren functioneert. De garantie zorgt er bovendien voor dat, mocht er onverhoopt iets kapot gaan, het gratis wordt gerepareerd. Door jouw occasion camper bij een camperspecialist te komen ben je verzekerd van een goede camper en wordt jouw allereerste camperreis onvergetelijk. Veel plezier op jouw roadtrip!

FEATURES

Laat een bericht achter

Test: Wat is het antwoord van 6 + 6 =

© 2017 allesoverautorijden.nl