De voordelen van de e-bike Auto en Vakantie

Added
jun 7, 2021
Views
339
Rating
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Laden...
Nieuwtje

Als alternatieve, meer milieuvriendelijke, batterij-aangedreven opties voor korte afstand reizen blijven links en rechts ontstaan, hebben we alles gezien van de e-fiets naar de e-scooter en zelfs de hoverboard. Maar een van onze persoonlijke favorieten in de wereld van de elektrische micromobiliteitsvoertuigen blijft de e-bromfiets (ook al hebben we gemerkt dat hij veel te weinig lof krijgt). We hebben deze gids gemaakt over alles wat je moet weten over elektrische bromfietsen, van de aankoop tot eigendom tot het worden van hun nummer één fan.

Wat is een e-brommer?

Het woord bromfiets zelf komt van de Zweedse term “trampcykel med motor och pedaler,” wat letterlijk vertaald “trapfiets met motor en pedalen” betekent. De meeste moderne interpretaties van het woord bromfiets verwijzen echter naar een gemotoriseerd tweewielig voertuig zonder pedalen. Maar deze definitie varieert van staat tot staat en moet worden gecontroleerd bij uw lokale DMV/RMV voor bevestiging. Een e-moped, of elektrische bromfiets, gebruikt batterijen als energiebron in plaats van benzine.

De meeste e-bromfietsen kunnen tot 30 mph bereiken en hebben overal van 1 tot 3 pk. Aan de grotere kant van het spectrum van elektrische brommobielen bevinden zich de e-bromfietsen, die ongeveer net zo rijden als een motorfiets, maar de berijders het gebruiksgemak van een elektrische scooter bieden. Ze zijn ideaal om het dagelijkse woon-werkverkeer naar kantoor in stijl te vervangen, een paar last-minute boodschappen te doen en moeiteloos het verkeer te ontwijken. En omdat e-bromfietsen voor 100% op batterijen rijden, zijn ze kostenefficiënt en emissievrij.

Bovendien onderscheiden elektrische bromfietsen zich van andere elektrische brommobielen door een aantal karakteristieke ontwerpkenmerken. Ze hebben een doortrapframe waarbij de berijder op een lagere zitplaats zit, zijn voeten voor zich op de vloerplaat plaatst en iets hoger naar de handgrepen reikt. Hierdoor hebben e-mopeds een comfortabelere rijstijl die moeiteloos kan worden aangepast voor beginners. Uitgelicht: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-scooter/

E-bromfietsen zijn het perfecte voertuig voor de stadsbewoner die dagelijks wil pendelen binnen de stadsgrenzen (10-15 mijl) op lokale wegen of hun bromfiets gebruiken als een tweede voertuig voor kortere afstanden, zoals naar de supermarkt, de sportschool, of naar sociale evenementen.  

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een e-moped?

Als u overweegt een e-brommer aan te schaffen, zijn er een paar factoren die u moet overwegen:

Woon-werkafstand – Elektrische bromfietsen zijn perfect voor woon-werkverkeer op middellange afstand (10-20 mijl) waarbij u meer snelheid nodig heeft dan een elektrische scooter of fiets en meer efficiëntie dan met een auto door het verkeer rijden. Als uw woon-werkafstand korter of langer is, is een alternatief elektrisch brommobiel wellicht beter geschikt.

Uitrusting – Omdat op e-mobielen buiten wordt gereden en bij hogere snelheden, moet u geschikte veiligheidskleding dragen. Dit is inclusief een standaard helm. We raden ook handschoenen en dichte schoenen aan.

Onderhoud & uitrusting – Net als elk ander voertuig vereisen e-bromfietsen routine-onderhoud en vervanging van onderdelen. Een van de belangrijkste onderdelen van elk elektrisch voertuig is de batterij, die regelmatig moet worden vervangen. Met het batterijleaseprogramma van SomEV betaalt u gewoon een maandelijks leasingbedrag voor de batterij, zodat u deze bij eventuele onderhoudsproblemen gemakkelijk kunt inruilen voor een nieuwe.

Opslag & beveiliging – Ten slotte moet u ervoor zorgen dat u voldoende opslagruimte heeft om uw e-moped veilig en gezond op te bergen wanneer deze niet in gebruik is. Het is ook aan te raden om een schijfslot op de voorrem, een handgreep slot, of een kettingslot te kopen om uw voertuig te beschermen tegen dieven wanneer het stilstaat. Bovendien kan het een goed idee zijn om een waterdichte hoes voor uw motorfiets/brommer te kopen om schade door weersinvloeden te minimaliseren, vooral als u uw voertuig buiten stalt. Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-driewielers/

Voor- en nadelen van de aanschaf van een elektrische bromfiets.

Het bezitten van uw eigen elektrische bromfiets komt met verschillende voordelen, waaronder:

Gemakkelijker woon-werkverkeer. Door hun kleine formaat zijn e-bromfietsen wendbaarder dan auto’s en kunnen ze gemakkelijk in en uit het verkeer weven. Bovendien mogen bromfietsen in veel steden auto’s rechts passeren en op de fietsstrook rijden. Dit geeft ze privileges bij verkeerslichten en maakt het pendelen in de stad leuk, gemakkelijk en verkeersvrij – zelfs tijdens spitsuren!

Meer bagageruimte. De meeste e-bromfietsen hebben een opbergruimte of een zitje. Dit is vooral waardevol als u uw elektrische auto wilt gebruiken om boodschappen te doen, boodschappen te doen of voorraden te bewaren.

FEATURES

Laat een bericht achter

Test: Wat is het antwoord van 4 + 7 =

© 2017 allesoverautorijden.nl