Een auto importeren vanuit het buitenland Auto en Vakantie

Added
jun 7, 2021
Views
320
Rating
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Laden...
Nieuwtje

Er zijn verschillende redenen waarom je ervoor kunt kiezen om een buitenlandse auto naar Nederland te importeren. De belangrijkste reden is dat dezelfde auto in het buitenland vaak goedkoper is en luxueus is afgewerkt met tal van extra’s. Anderen kunnen gewoonweg hun droomwagen in Nederland niet verkrijgen en gaan deze daarom uit het buitenland importeren. Een auto importeren vanuit een buurland of ander EU-land is niet zo moeilijk en er zijn tal van gespecialiseerde firma’s die het volledige proces voor jou regelen. Op die manier heb je in een mum van tijd je droomwagen op de oprit staan.

De auto transporteren

In de eerste plaats moet je de wagen van je dromen zoeken op het internet en de prijzen in verschillende landen met elkaar vergelijken. Hierbij moet je zeker rekening houden met de transportkosten. Je moet niet enkel zelf naar het land in kwestie reizen om de auto te gaan bekijken, je moet de auto ook naar Nederland halen. Als je vanuit een buurland importeert kan het interessant zijn om zelf met de auto terug naar Nederland te rijden, kies in dat geval een autoverkoper die zo dicht mogelijk bij de grens zit. Een andere optie is om een transportfirma in te huren om de auto voor jou naar Nederland te transporteren. Uitgelicht: https://easyimport.nl/auto-importeren/wat-kost-een-auto-importeren/

Nederlands kenteken aanvragen

Eens je nieuwe wagen op Nederlandse bodem is, moet je Nederlandse kentekens aanvragen. Als je een auto hebt geïmporteerd vanuit een ander EU-land, dan moet je bij de RDW een invoerkeuring laten uitvoeren. Ben je met een buitenlands kenteken naar de RDW gereden, dan wordt het kentekenbewijs in beslag genomen. In dat geval moet je een gratis eendagskenteken aanvragen bij de RDW dat enkel geldig is op de dag van de keuring. De RDW zal nagaan of de buitenlandse registratie kan worden overgenomen in Nederland.

Leestip: https://easyimport.nl/bpm-berekenen-aangifte/

Als de auto een geldige keuring heeft in het buitenland, dan kan deze worden overgenomen en is een volledige APK-keuring niet nodig. Kies je voor een auto uit een land dat niet tot de EU behoort, dan is een speciale keuring nodig die enkel kan gebeuren in het RDW-testcentrum in Lelystad en extra kosten met zich mee brengt. In de volgende gevallen kun je een niet-EU wagen toch laten keuren bij een RDW-keuringsstation naar keuze:

•             Als je de auto invoert als verhuisgoed

•             Als de auto vroeger als eens een Nederlands kenteken heeft gehad

•             Als de auto voor het eerst in gebruik is genomen voor 01-01-1998

•             Als de auto een Europees typegoedkeuring heeft, aan te vragen bij de fabrikant

Na de keuring krijg je een kentekenbewijs en kun je Nederlandse kentekens laten maken, je moet nu ook aangifte doen van de BPM en de belasting betalen.

Kosten verbonden aan het invoeren van een auto

Of het financieel interessant is om een auto vanuit het buitenland in te voeren of niet hangt behalve van de kostprijs van de auto zelf ook af van de bijkomende kosten, een overzicht van de kosten kun je terugvinden op de rdw website en bestaan uit:

•             Transport naar Nederland (zelf rijden of met een transportfirma)

•             Invoerkeuring bij de RDW en eventueel APK-keuring

•             BPM

•             Verplichte verzekering voor alle voertuigen

FEATURES

Laat een bericht achter

Test: Wat is het antwoord van 5 + 9 =

© 2017 allesoverautorijden.nl