Een zuinige elektrische auto kopen is beter dan benzine Auto en Vakantie

Added
sep 1, 2021
Views
258
Rating
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Laden...
Nieuwtje

De laatste jaren is het aanbod van zuinige auto’s flink gegroeid. In alle categorieën auto’s, van klein, middenklasse tot grote personenwagens, is het mogelijk om een economisch voordelige zuinige auto aan te schaffen. De voornaamste reden voor mensen waarom ze een zuinige auto kopen is dat het een aardige fiscale voordeel op kan leveren en dat de natuur een stuk minder wordt belast. Kleine, compacte en lichte auto’s zijn het meest zuinigst en hebben de minste CO2-uitstoot. Elektrische auto’s kennen zelfs Zero Emission kenmerk. De betekenis van Zero Emission is rijden zonder schadelijke uitstoot.

Zuinige auto kopen met weinig uitstoot

Ook is er een verschil van uitstoot betreft motoren, hierbij zijn dieselmotoren over het algemeen zuiniger als benzinemotoren en hebben een langere levensduur. CO2 is een gas dat in de atmosfeer voorkomt en cruciaal is voor leven op de planeet en zorgt er kort gezegd voor dat het de warmte op aarde wordt vastgehouden en dit noemen ze het broeikaseffect. Zonder het broeikaseffect zou het op aarde ongeveer -20 graden Celsius zijn. De opwarming van de aarde kan ook slechte gevolgen hebben zoals de zeespiegel die stijgt met overstromingen tot gevolg. Kies daarom zeker voor een EV. Met een elektrisch voertuig ben je klaar voor de toekomst. Elektrisch rijden draagt bij aan een duurzamere leefstijl en dus een beter milieu op lange termijn. De prijzen van EV’s worden steeds aantrekkelijker.

Fossiele brandstoffen

Aangezien auto’s op fossiele brandstoffen lopen en deze brandstoffen er op toe zien voor het opwekken van energie zorgen deze voor een toename van CO2. Door een zuinige, groene auto te rijden kunt u aanzienlijk de co2-uitstoot van de auto beperken. Daar het energielabel sinds 2001 al is ingevoerd, is een 2e hands auto net zo makkelijk te vergelijken om zo zuinig mogelijk te rijden. Het verschil tussen een 2e hands- en nieuwe auto is dat je bij een nieuwe auto korting kan krijgen (of zelfs totale vrijstelling bij de meest zuinige auto’s) op de aanschafbelasting (BPM) en ontheffing van de motorrijtuigenbelasting. Bij een 2e hands auto betaal je helemaal geen BPM. Bij een leaseauto die gebruikt wordt voor privégebruik wordt door de belastingdienst een bijtelling gerekend, deze varieert van 0% tot 25%, hierbij wordt ook gekeken naar de CO2-uitstoot in grammen per kilometer. Hierbij betaal je bij een zuinige auto minder bijtelling.

De zuinig rijden tips: Er zijn verschillende manieren en tips om zuinig te rijden die u uzelf makkelijk kan aanleren zonder veel moeite voor te doen. Hierbij een aantal tips waardoor u eenvoudig op de brandstof kan besparen en zodoende geld bespaart en een bijdrage levert aan een beter milieu. Met een elektrische auto is dat natuurlijk allemaal nog zuiniger.

 • Schakelen bij een laag toerental, het beste is tussen de 2000 en 2500 toeren (bij dieselmotoren is dit tussen de 1800 en 2200 toeren).
 • Een juiste bandenspanning (deze varieert per autotype, gemiddeld is dit 2,5 bar).
 • Zorg dat de auto zoveel mogelijk in beweging is met een regelmatige snelheid.
 • Probeer met een laag toerental in een zo hoog mogelijke versnelling te rijden (vb. 80 km/per uur in de vijfde versnelling en bij 50 km/per uur in de vierde versnelling).
 • De auto zo min mogelijk belasten, hoe zwaarder de auto hoe meer de auto brandstof verbruikt.
 • Rij niet met een te hoge snelheid.
 • Voorkom overbodig remmen.
 • Als u langer als 20 seconden stilstaat de motor uitschakelen.
 • Bij vertrek vanuit stilstand rustig optrekken.
 • Bij warm weer niet met open ramen rondrijden, bij veel luchtweerstand verbruikt de auto aanzienlijk meer benzine (het is beter zo dien nodig de airco aan te zetten).
 • Goed vooruit kijken anticiperen op het verkeer en voldoende afstand houden op andere weggebruikers.
 • Bij het minderen van snelheid, gas los laten en in de versnelling uit laten rollen.
 • Een koude motor rustig warm laten draaien (een koude motor verbruikt meer brandstof, voorkom daarom zoveel mogelijk korte ritten).
 • Gebruik indien mogelijk de cruisecontrol (dit bespaart brandstof en het is aangenamer rijden).
 • Indien mogelijk bij het parkeren de auto in de rijrichting plaatsen van waaruit u naar toe wilt vertrekken (dit voorkomt keren met een koude motor).
 • De luchtfilter op tijd vervangen, voor een best mogelijke verbranding.
 • Een goede voorbereiding bij langere ritten (zo voorkomt u files en omrijden).

FEATURES

Laat een bericht achter

Test: Wat is het antwoord van 6 + 6 =

© 2017 allesoverautorijden.nl