Waarom moet u uw motor uitschakelen tijdens het tanken?

Waarom moet u uw motor uitschakelen tijdens het tanken?

11/09/2023 0 Door admin

Het is een alledaagse handeling die weinig aandacht lijkt te krijgen, maar het uitschakelen van de motor tijdens het tanken kan aanzienlijke voordelen hebben. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee en de veiligheid van anderen. Het lijkt misschien een kleinigheid, maar het uitschakelen van de motor tijdens het tanken kan een groot verschil maken.

Allereerst draagt het uitzetten van uw motor bij aan een schoner milieu. Tijdens het tanken kunnen schadelijke dampen vrijkomen, waaronder vluchtige organische stoffen (VOS) en stikstofoxiden. Deze dampen dragen bij aan de luchtvervuiling en kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van mens en dier. Door uw motor uit te zetten, vermindert u de uitstoot van deze schadelijke stoffen, waardoor de luchtkwaliteit verbetert.

Bovendien kan het uitschakelen van uw motor u helpen geld te besparen. Als u de motor laat draaien tijdens het tanken, verspilt u brandstof. Zelfs als u maar een paar minuten tankt, kan dit na verloop van tijd tot aanzienlijke hoeveelheden brandstofverspilling leiden.

Ook veiligheid is een belangrijke reden om tijdens het tanken de motor uit te zetten. Een draaiende motor kan het risico op brand vergroten, vooral als er brandbare dampen in de buurt van de pomp aanwezig zijn. Door uw motor uit te zetten, verkleint u het risico op ongelukken en zorgt u voor een veiligere tankervaring voor iedereen.

Uw motor uitzetten tijdens het tanken is een eenvoudige maar effectieve manier om bij te dragen aan een schoner milieu, geld te besparen en de veiligheid te bevorderen. Het is een kleine inspanning die een groot verschil kan maken.